luni, 7 iunie 2010

V-ati face o asigurare de viata/ de sanatate/ sau un fond de pensiei privata????

am fost in weekend la o prezentare tinuta de o firma de brokeraj. totul frumos. hotel 4 * mancare ok, conditi super, jacuzzi , piscina. tot ce vrei.

prezentarile la fel - curge doar lapte si miere in aceasta firma. premieri, oferte speciale, nisto oferte de nerefuzat. totul este frumos si usor.

cre trebuie sa fac?
nimic mai simplu.. sa incerc sa vrajesc oamenii ca au nevoie de o asigurare de viata, sa ametesc cum o pensie privata poate sa ii asigure o viata foarte buna peste 30 de ani de munca, cum copii lor vor avea sansa la un invatamant mai bun. in particular sau la o facultate buna.

si ei ce trebuei sa faca??? foarte simplu o simpla semnatura pe un contract in urma caruia vor platii anual sau trimestrial o sma de bani egala cu un salariu bunice.

Ce primesc cu adevarat... pai daca apuci pensia vei avea un fond de unde sa tregi niste bani pe langa pensia, o posibilitate ca in caz de accident mortal sau care se lasa cu handicap- va primi ceva banuti, si cel mai interesant - desii nu am inteles caresunt conditiile tot acesti bani ar putea fi un fond pentru copilul lui.

si toate acestea la un pret minunat de 12% dintr-un salariu decent pe an

intrebarile sunt:

-esti sigur ca ajungi la pensie?
-esti sigur ca vei putea sa platesti anual acea suma de bani- adica ei fi in stare sa lurezi pentru a castiga acea sumade bani?
-profiti tu de acei bani care se dau in cazul unui deces? ( clar ca raspunsul este NU ) paote cel mult in sensul ca vei avea un cavou mai frumos:D

nu imi place sa vrajesc oamenii, sa le spun povesti si sa se simta mici si vulnerabili.

dar ma voi baga totusi dintr-un al motiv. acela ca statul roman a incheiat un contract cu fmi si in cateva luni se va da o lege prin care toti romanii vor avea asigurare sanatate privata obligatoriu. acest lucru se va face prin varsarea a 2% din ceea ce palteste fiecare catre casa nationala de sanatate. iar pentru acesti 2 % firmele de asigurari vor da posibilitatea platitorilor de taxe sa se trateze la clinic particulare sau in conditii omenesti in romania sau in afara tarii.

mai multe nu se stie. dar aceasta va fi o sansa pentru sistemul sanitar din romania sa isi revina. asta ramane de vazut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu