miercuri, 9 iunie 2010

Pro/contra catedralei mantuiri neamului

Despre catedralea neamului

Sincer nu stiu foarte multe detalii.

Intrebarea mea este: … aven nevoie de asa ceva?
Cu ce ne ajuta?
Cu ce bani se construieste?
Cine si ce castiga ?

Acesta sunt intrebari care cred ca orice om normal si le pune mai ales in aceste vremuri grele pentru Romania.

O sa incerc sa raspund eu dar cred ca la sfarsitul acestui post concluzia va fi ca nici un om normal ( eu ma consider normal) nu ar fi de acord cu o asemenea constructie.

Prima intrebare Avem nevoie de asa ceva ?

Raspuns – NU. De ce NU ? pentru ca nu vad scopul la aceasta constructie. Nu vad sensul ca o institutie sa construiasca ceva maret cand oamenii mor de foamen. Nu este etic, nu este normal, nu este corect. De aici s-ar putea discuta mai mult. Cum ii zici amaratului care vine la biserica infometata si amarat si mai ales in cautarea alinarii unors suferinte sufletesti sau existetiale, ca trebuie sa dea bani bisericii sa construiasca inca o biserica – cea mai mare din Romania.
Cine le explica romanilor si care va fi explicatia pentru care aceasta biserica va fi construita.

Cu ce ne ajuta? . un stiu cu ce ne ajuta. Poate persoanele mai credincioase ar zice ca va ajuta la iertarea pacatelor poporului roman. Acest lucru iar un este corect – gaditiva ce se intampla la fiecare sarbataorea mare sau cand o icoana sau niste moastea facatoare de minuni sunt la obiserica. Acolo un e credinta, un e iertare, un este bunavointa. Acolo este manifestatie, acolo oamenii se iau la bataie, se injura, se bat, lesina, se imping, distrug. Acel eveniment se numeste , cred, pelerinaj la moaste, biserica,etc. Nu prea ma pricep. Pentru aceste evenimente va fi construita acest lacas sfant. Pentru oamenii care ar da in cap celui din fata lui pentru a ajunge mai in fata. Acelor persoane care la biserica sunt cele mai cuminti si cuviicoase iar acasa isi bat copii, tipa se cearta etc…. Deci pentru ce va fi aceastra biserica???

Cu ce bani se construieste?

Pai ce scrie prin ziare- imprumut de 200 milioane euro (http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/catedrala-neamului-credit-de-200-milioane-euro-in-numele-domnului-188924.html ). Cine va plati acest imprumut ?? eu tu , coegii mei , colegii tai, parinti mei. Parinti tai. Toti platitorii de taxe si impozite. Pe mine ma intreaba cineva daca vreau sa platesc o astfel de constructie ?? eu poate sunt de alta religie si mie cine imi construieste biserica /moscheie pentru religía mea, etc. cred ca este o discriminare religioasa. Din punctul asta de vedere.

As fi preferat sa pastreze pensiile batranilor. As fi preferat ca din banii astia sa se plateasca datoria la FMI, Ar putea fi subventia de caldura pentru batrani, salariile profesorilor, dotarea unui spital, scoli, ar putea fi subventionat total transportul in Bucuresti. ( 1 euro- 3 calatorii=>600 000 000 calatorii, 3 000 000 locuitori -> 200 calatorii/pers). deci cred ca s-ar fi putut face multe alte lucruri mult mai bune.

Cine si ce castiga?

Cine castiga- este clar- castigatorul absolut este instituia-Biserici Ortodoxe Romana. Ce castiga. Este si mai simplu castiga un teren in mijlocul capitalei, castiga inca un sediu care va aduce foarte multi bani la fondurile acestei institutii. Ce va da romanilor??? Poate cu putin noroc vom avea va da o speranta de mai bine celor amarati si cu credinta..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu