marți, 11 mai 2010

Ce a fost la Raliu?













Noi am stat intr-o poienita de unde puteam sa vedem 2 viraje si o linie dreapta destul de lunga.. nu a fost ceva spectaculos, mai ales pt mine pt ca nu este prima oara cand sunt la marginea la o cursa de acest tip, dar a fost interesant.

M-au impresionat Citroenul C2 care era foarte energic si plin de vlaga, normal de altfel masina este mica, usoara cu motor destul de performant. A excelat pe viraje prin mentinerea unei viteze mari si stabilitate, iar la iesire motoarele cresteau repede in ture aratand ca sunt mici dar nervoase.


Cum am zis, nu am avut parte de prea mult spectacol- zona virajata din zona noastra era de viteza permitand bolizilor sa treaca in viteza si sa arunce praf si pietre. virajele cereau doar tehnicile de baza pentru abordarea unor curbe: exterior-interior-exterior, intre viraje fiind destul spatiu incat sa se poate intra pe trasa ideala pentru urmatorul viraj.
Un alt dezavantaj era ca drumul avea o inclinare de 15 grade ceea ce se resimtea la masinile grele gen mitsubishi, subaru, dacia.





Coborarea le-a pus ceva probleme pilotilor mai ales ca pe sosea erau nisip si pietre de la prima trecere. Aici s-a vazut dezavantajul masinilor usoare care pe zona de acceleratie a curbei puntea spate pierdea aderenta si incepeau sa danseze le sosea. Pilotii au avut de lupta cu masinile la coborare.



la sfarsit tipic romanesc si mai ales cocalaresc, s-a produs un accident destul de grav. Un BMW cred ca era seria 3 destul de nou a cazut aproximativ 8 metri (poate mai mult) intr-un rau. Soferul era luat de aerul competitional si facea slalom printre masinile care coborau de la Cabana Capra. si la un viraj destul de strans a pierdu controlul si a sarit in rau. Din ce am vazut eu a aterizat pe capota ( adica cu rotile in sus). din fericire soferul si pasagerul din dreapta aua avut mai multe leziuni dar au scapat cu viata - pacat de masina
Nu cred ca are rost sa pun clasamente, timpi, sau alte informatii pentru ca si eu ar trebui sa le iau
de pe siturile de profil si sa le postezi aici. daca esti interesat intra pe http://www.autorally.ro/,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu