sâmbătă, 2 octombrie 2010

De ce e Romania murdara

Sper sa ajung la o concluzie in acest post -
Romania e murdara pentru nu exista o cultura a curateniei si a respectului.

Ce am gasit aruncat pe marginea drumui- printre altele si saci gata ambalati cu ... nu stiu cu ce - moloz - latii cu incaltaminte uzata, altele cu sticle- credeti ca acestea nu putea fi aruncate intr-un spatiu amenajat -sigur acelea erau ale unor sateni care nu avea ce sa faca cu ele- sau paote ca nu exista o masina care sa adune gunoiul in sat- inca nu sutn dumirit ce a gandit acel om care a aruncat acei saci pe marginea drumului - adica i-a si carat pana acolo si porma i-a aruncat..... de ce? nu inteleg.
motivul poate ca autoritatile locale nu au amenajat un spatiu pt adumarea gunoiului sau nu au masina de adunat gunoi? sau poate omul nu a avut bani sa isi faca abonament la firma de salubrizare - care din cate stiu e o suma mica. sau a vrut sa scape cu orice pret repede si sa nu il mai intereseze-

alt caz - sticle pe marginea drumului - asta e clar cauza - drumetii-lor le e lene sa isi caresticlele goale pana in primul sat. si cum le termina cum le arunca.

Mai demult am intrbam sunt gunoaie pe camp- ei bine am aflat raslunsul - pt ca oamenii merg la lucru si evindent ca isi iau cu ei mancare si bautura - iar ambalajele normal ca vor ramen acolo aruncate.

Unii ar intreba de ce mai demult nu era asa mare mizeria- simplu - omul avea doar cateva sticle de sticla- si nu le arunca le refolosea pana stical se spargea, la fel cu punile - nu se gaseau sticle/sacosi de plastic la tot coltul


concluzia - nu doar pt ce am scris mai sus ci asa ce cred yo

Cazele - indiferenta
- societatea de consum
- lipsa respectului
- ideea ca vine cineva in urma si strage ( poate)
- ideea ca nu mai trece pe acolo deci nu il intereseaza
- lipsa de interes a autritatilor
- lipsa de aplicari reale de amenzi
- lipsa obisnuinta omului
- lipsa motivatiei - de ce sa fac curatenie daca nu e al meu?
- de ce sa nu arunc ca orcum nu ma vede nimeni/ nu ma amendeaza nimeni
-

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu